Roma Idrottsplats

Roma Idrottsplats


Roma är ett brukssamhälle beläget mitt på Gotland cirka två mil söder om Visby. Här har det gamla sockerbruket fått nya hyresgäster som tillverkar allt möjligt från snus till läckra korvar.

Roma är känt för sin vackra klosterruin där Romateatern varje sommar spelar Shakespeare. Intill ligger Kungsgården med utställningar, butiker och cafe som är öppna hela sommaren.

Museijärnvägen Gotlandståget har trafik mellan Roma till Dalhem och är ett omtyckt utflyktsmål.

I Roma centrum finns service med flera matbutiker, affärer, apotek, cafe och restaurang.
Boende finns i Brukshotellet Roma Bed & Breakfast som har 60 bäddar, cykeluthyrning och en stor trädgård.

Idrottsplatsen Klostervallen invigdes redan 1962 och har idag 4 fotbollsplaner, löparbanor, längdhoppsgrop och kastring. Det finns en inomhushall med gym och det senaste tillskottet är en konstgräsplan som kan användas året runt. Det är idrottsföreningen Roma IF som sköter anläggningen och Brukshotellet.Östergarns IP – Östra Gotland

Östergarns IP – Östra Gotland

En av Gotlands vackraste anläggningar vid Östergarns kyrka


Mitt på Gotland vid östra kusten ligger denna anläggning som passar utmärkt för idrottsläger och tävlingar då det finns boende i sju vandrarhemsstugor på idrottsplatsen. Här finns tre tennisbanor, flera motionsspår som blir skidspår på vintern och en stor fotbollsplan med gräs. Inomhusgym och gymnastiksal

Sandviken med en fin sandstrand ligger bara tre km bort och i Katthammarsvik strax intill finns rökeri, restaurang och mataffär. Här är mycket natursköna omgivningar och med Östergarnsberget bredvid finns mycket att upptäcka i den gotländska naturen.