Kinnerstugan i Bro

Kinnerstugan i Bro


Kinnerstugan är en motionsanläggning som ligger cirka 15 km norr om Visby och ägs av Gotlands Bro OK. Stugan ligger mycket naturskönt med en fantastisk havsutsikt. Här finns flera motionsspår, 5, 7,5 och 14 km och elljuspår 2,5 km samt en hinderbana. När det finns snö så är här en fin pulkabacke.

Anläggningen passar utmärkt för idrottsläger för här finns både samlingslokal och boende i lägenheter och stugor.Björkome Idrottsplats – Väskinde

Björkome Idrottsplats – Väskinde


Björkome IP ligger i utkanten av Väskinde samhälle, en av Gotlands större socknar med 1200 invånare. Här finns en vacker medeltidskyrka och skola med en mindre gymnastiksal där träningstider kan ordnas.

Idrottsplatsens A-plan är en fullskalig gräsfotbollsplan för elvamannalag. Det finns också fullskaliga gräsfotbollsplaner för fem- och sjumannalag. Samt en fullskalig enklare gräsfotbollsplan för elvamannaspel som ligger några hundra meter bort. Den lämpar sig för försäsongsträning (normalt från mars månad). VAIS sektion för varpa tränar och kastar i anslutning till planen. Från 2022 finns även en ny padelbana på anläggningen.

Boendenläggningen består av, två uthyrningsdelar en med 12 bäddar och en med 22 bäddar. Det finns kansli och klubblokal samt fem omklädningsrum och ett materialrum.

Björkomeanläggningen passar bra för idrottsläger, skolklasser och storfamiljer. Flera familjer kan tillsammans hyrt anläggningen för en gemensam, aktiv semester på Gotland. Närheten till Visby gör att det är möjligt att klara sig med cyklar och vi hjälper gärna till med förmedling av hyrcyklar om så önskas. I närheten ligger Knuts ridcenter, Tors gård med höghöjdsbana och klättervägg samt Lummelundagrottorna.Traume – nära Visby

Traume – nära Visby

Idrottsplatsen med eget vandrarhem


Traume Idrottsplats ligger 8 km söder om Visby och har i anslutning till planerna sitt eget vandrarhem. Där finns logi i enkla och fräscha tvåbäddsrum med tillgång till dusch och WC i korridor. Anläggningen har totalt 100 bäddar att erbjuda. Det finns två olika kök samt samlingsrum med sittmöbler och TV, stor matsal, omklädningsrum och duschar. Det finns även grillplats alldeles utanför dörrarna.

Traume är en naturskön idrottsplats med två 11-manna planer och en 9 och 7-manna plan som passar utmärkt för träningsläger, skolresor och teambuilding. Här är lugnt men ändå nära Visby med sitt utbud av restauranger och nöjesliv. Kombinera gärna med hyrcykel från Visby hamn.Östergarns IP – Östra Gotland

Östergarns IP – Östra Gotland

En av Gotlands vackraste anläggningar vid Östergarns kyrka


Mitt på Gotland vid östra kusten ligger denna anläggning som passar utmärkt för idrottsläger och tävlingar då det finns boende i sju vandrarhemsstugor på idrottsplatsen. Här finns tre tennisbanor, flera motionsspår som blir skidspår på vintern och en stor fotbollsplan med gräs. Inomhusgym och gymnastiksal

Sandviken med en fin sandstrand ligger bara tre km bort och i Katthammarsvik strax intill finns rökeri, restaurang och mataffär. Här är mycket natursköna omgivningar och med Östergarnsberget bredvid finns mycket att upptäcka i den gotländska naturen.